Βρείτε μας στο Google+ PC Lost: Codec

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Codec

Έχω ένα πρόβλημα δεν παίζουν οι ταινίες και τα βίντεο στο PC!!!!
Ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους χρηστές και η λύση του λέγετε Codec. Τα Codecs είναι μικρά προγράμματα/βιβλιοθήκες τα οποία χρησιμοποιούν τα διάφορα προγράμματα (media players) για να μπορούν να κάνουν απεικόνιση των βίντεο δηλαδή όταν προσπαθήσουμε να το αναπαράγουμε ένα βίντεο, το πρόγραμμα που θα κληθεί να το κάνει θα πρέπει να έχει το αντίστοιχο codec. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα και το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να βλέπουμε όλα τα βιντεάκια ή τις ταινίες μας ή να ακούμε μόνο τον ήχο ή να ακόμα να μην παίζουν υπότιτλοι μας.
Η λύση έρχεται από συγκεντρωτικές βιβλιοθήκες τέτοιων codecs. Είναι προγράμματα  τα οποία εγκαθίστανται στον υπολογιστή μας και αναλαμβάνουν να κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη.

Από εδώ μπορούμε να κατεβάσουμε το πακέτο της K-lite το οποίο περιλαμβάνει μία πλήρη βιβλιοθήκη codecs για αναπαραγωγή βίντεο στον media player των windows. Βεβαία έχει και τον δικό του player τον media player classic . Μπαίνοντας στην σελίδα βλέπετε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις για να κατεβάσετε, εμείς θα σας προτείναμε την  mega έκδοση την οποία αφού την κατεβάσουμε ξεκινά η εγκατάσταση. Συνιστάται να επιλέξετε την advanced εγκατάσταση. Nα επισημάνουμε ότι παρατηρείται το φαινόμενο ενώ κάποια αρχεία δεν παίζουν στον κανονικό media player στον media player classic παίζουν κανονικά. Άρα μη βιαστείτε να τα χαρακτηρίσετε προβληματικά.
Ελπίζω να βοηθήσαμε.
Υ.Γ. οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε με τον υπολογιστή σας μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα στο MAD.pclost@gmail.com θα χαρούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου