Βρείτε μας στο Google+ PC Lost: WinRAR (Συμπίεση/αποσυμπιέσει)

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

WinRAR (Συμπίεση/αποσυμπιέσει)



Σήμερα ας μιλήσουμε για ένα πρόγραμμα που μας βοηθάει στην συμπίεση και στην αποσυμπιέσει αρχείων.

Κατ αρχήν τι είναι συμπίεση, πρακτικά, τα περισσότερα είδη αρχείων είναι συμπιεσμένα, σε κάποιο βαθμό. Πχ μια jpeg φωτογραφία είναι αρκετά συμπιεσμένη, σε σύγκριση με την αντίστοιχη bmp ή tiff ή raw. Όμοια και ένα αρχείο βίντεο, mpeg ή avi, είναι αρκετά συμπιεσμένα, σε σχέση με ένα uncompressed video. Όμως, όταν μιλάμε για συμπίεση αρχείων, εννοούμε 2 πραγματά. Αρχικά τον περιορισμό του μεγέθους τους και κατά δεύτερον, την ευκολότερη μετακίνηση τους. Σκεφτείτε ότι θέλετε να μεταφέρετε ρούχα. αν δεν τα βάλετε σε μια βαλίτσα ή σακούλα, τα μεταφέρετε ένα ένα στο χέρι, που δεν είναι καθόλου πρακτικό. Μια βαλίτσα χωράει αρκετά ρούχα και πιεζοντάς τα, μπορείτε να μικρύνετε και τον όγκο τους, ώστε να χωρέσουν, πχ 5 μπουφαν που σαν όγκος είναι μεγαλύτερος από τη βαλίτσα, μέσα σε αυτή...
 
Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι συμπιεσμένων αρχείων. Από τα ποιο παλιά και σίγουρα το ποιο διαδεδομένο, είναι το zip. Εξού και η αργκό zipάρω(= συμπιέζω) αρχεία. Επίσης υπάρχουν τα rar, ace, gzip, bzip, tar, arj, lzh, κ.α.

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που συμπιέζουν αρχεία. Αν δεν έχετε κάποιο, εγκαταστήστε το ελεύθερο 7zip. Άλλα προγράμματα που μπορεί να συναντήσετε είναι τα wizip, winrar, winace κτλ.

Το WinRAR είναι ένα κυρίαρχο εργαλείο στον χώρο της συμπίεσης και αποσυμπίεσης αρχείων. Δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο καθώς η εφαρμογή αυτή συνδυάζει καταπληκτικά δύναμη και απλότητα.
Με το πρόγραμμα αυτό θα μπορείτε να απολαμβάνετε περισσότερο χώρο στον σκληρό σας δίσκο χωρίς να χρειάζεται να διαγράφετε στοιχεία. Η δυνατή μηχανή του συνδυάζει μια ποικιλία από τεχνικές που μειώνουν σημαντικά το μέγεθος των στοιχείων που είναι αποθηκευμένα στο PC σας.
Είναι συμβατό με τα πιο δημοφιλή μορφότυπα: (RAR, ZIP, 7Z, ISO, CAB και άλλα) και έτσι είναι η μόνη εφαρμογή που χρειάζεστε για να συμπιέζετε αρχεία. Επιπλέον, είναι πολύ βολική καθώς ενσωματώνεται άψογα με το αναδυόμενο μενού του συστήματος (αυτό που εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ στο δεξί πλήκτρο του ποντικιού) ώστε να μπορείτε να πραγματοποιείτε ανά πάσα στιγμή τις πιο συνηθισμένες λειτουργίες του προγράμματος (εξαγωγή, δημιουργία νέου πακέτο, κτλ).

Ελπίζούμε να βοηθήσαμε.

Υ.Γ. οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε με τον υπολογιστή σας μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα στο MAD.pclost@gmail.com θα χαρούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου