Βρείτε μας στο Google+ PC Lost: Η Microsoft ανακοινώνει το Surface Tablet

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η Microsoft ανακοινώνει το Surface Tablet

Η Microsoft παρουσίασε, έναν υπολογιστή tablet για να ανταγωνιστή με το iPad της Apple.

Μια εκδοχή της συσκευής, η οποία δεν θα βγει προς πώληση μέχρι το φθινόπωρο, είναι 9,3 χιλιοστά πάχος και λειτουργεί με το λειτουργικό σύστημα των Windows RT. Έρχεται με ένα σταντ για να το κρατήσει σε όρθια θέση και ένα κάλυμμα, πληκτρολόγιο αφής που προσκολλάται με τη χρήση μαγνητών. Η συσκευή ζυγίζει κάτω από 1,5 κιλά και θα κοστίζει περίπου όσο και άλλοι υπολογιστές tablet. Το ντεμπούτο του αναμένεται να συμπέσει με την επερχόμενη έκδοση των Windows 8.






Μια ελαφρώς παχύτερή έκδοση - λιγότερο από 14 χιλιοστά πάχος και κάτω των 2 κιλων- θα εργαστεί για το επερχόμενο Windows 8 Pro λειτουργικό σύστημα και το κόστος όσο ένα Ultrabook, δήλωσε η εταιρεία. Η έκδοση Pro έρχεται με μια γραφίδα, που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν χειρόγραφες σημειώσεις σε έγγραφα, όπως αρχεία PDF.

Κάθε tablet έρχεται με ένα κάλυμμα πληκτρολογίου που είναι μόλις 3 χιλιοστά πάχος. Η βάση στήριξης για τις δύο tablet μόλις 0,7 χιλιοστά πάχος, μικρότερο από το πάχος μιας πιστωτικής κάρτας.

Η Microsoft έχει κάνει το λογισμικό για τα tablet από το 2002, με το Windows XP Tablet PC Edition. Πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές PC που παρήγαγαν tablet έτρεξαν το λογισμικό, αλλά ποτέ δεν ήταν μεγάλοι μεταπωλητές. Τα tablet που βασίζονταν στην τεχνολογία του υπολογιστή και ήταν βαριά, με σύντομη της ζωή της μπαταρίας.

Η Microsoft δεν είπε πόσο χρόνο θα το συγκεκριμένο tablet θα μπορεί να λειτουργήσει με τη μπαταρία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου