Βρείτε μας στο Google+ PC Lost: Twitter: Λογισμικό διαμορφώνει το ψυχολογικό μας προφίλ βάσει των tweets!!!

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Twitter: Λογισμικό διαμορφώνει το ψυχολογικό μας προφίλ βάσει των tweets!!!

Η εξακρίβωση των επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού, αποτελούσε πάντα σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής που ακολουθούν οι εταιρείες.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΙΒΜ, σύμφωνα με δημοσίευμα του MIT Technology Review, ανέπτυξε μία τεχνολογία η οποία μπορεί να εντοπίζει τα βασικά ψυχολογικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου, αναλύοντας τις δημοσιεύσεις που κάνει στο Twitter.


«Πρέπει να πάμε παραπέρα από την συμπεριφορική ανάλυση. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα κοινωνικά δίκτυα για να αποκτήσουμε πληροφορίες για ένα άτομο, πόσο ανθεκτικό είναι αυτό το άτομο συναισθηματικά; Άτομα με διαφορετικές προσωπικότητες θέλουν διαφορετικά πράγματα», αναφέρει η Μισέλ Ζου, επικεφαλής του User Systems and Experience Research Group στο Almaden Research Center της ΙΒΜ στην Καλιφόρνια.

Το λογισμικό αξιολογεί πέντε βασικά στοιχεία από το προφίλ του χρήστη: εξωστρέφεια, τερπνότητα, ευσυνειδησία, νεύρωση και πόσο ανοικτός είναι κάποιος σε εμπειρίες. Επίσης αξιολογεί το άτομο, μέσω του προφίλ, όσον αφορά «αξίες» καθώς και «ανάγκες».

Η επικεφαλής ανάπτυξης του λογισμικού συνεργάζεται με πελάτες της ΙΒΜ, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, προκειμένου να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας και πώς ακριβώς μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση της στρατηγικής των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου