Βρείτε μας στο Google+ PC Lost: Notepad++

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Notepad++

Με το Notepad++ μπορείτε να αντικαταστήσετε το κλασσικό Notepad των Windows. Μπορείτε επίσης να επεξεργάζεστε τα αρχεία του κώδικά σας σε πολλές γλώσσες (πχ. HTML, php, C, C++, C#, pascal κ.τ.λ.) με δυνατότητα Syntax highlighting. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.







Για όλους εκείνους τους χρήστες Windows οι οποίοι αναζητούν ένα εύχρηστο text editor ο οποίος θα αντικαταστήσει το Notepad που έρχεται μαζί με τα Windows, το Notepad++ είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση και μάλιστα δωρεάν.

Το Notepad++ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και ως source code editor μιας και θα σας βοηθήσει να γράψετε ή να επεξεργαστείτε κώδικα σε PHP, HTML και δεκάδες ακόμα γλώσσες, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό screenshot.

Μας άρεσε που μπορείτε να ανοίξετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα και το καθένα να μένει ανοικτό στην δική του καρτέλα. Επιπλέον για τους πιο ψαγμένους η εφαρμογή διαθέτει και plugins στα οποία θα βρείτε μέχρι και … FTP client. Εκτός από τα plugins υποστηρίζει το Notepad++ και macros τα οποία μπορεί να δημιουργήσει ο χρήστης από το αντίστοιχο μενού Macro της εφαρμογής.

Notepad++ υποστηριζόμενες γλώσσες Σας δίνει τη δυνατότητα αλλαγής του encoding των αρχείων σε ANSI, UTF-8 που αφορούν κυρίως εμάς εδώ στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα γνωστά character sets. Τέλος στο μενού Edit θα βρείτε πολλές λειτουργίες έτοιμες οι οποίες θα σας λύσουν τα χέρια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πληρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Σίγουρα υπάρχουν λύσεις με ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά, αλλά μόνο σε εκδόσεις επί πληρωμή. Όσον αφορά τις δωρεάν εφαρμογές εμείς θεωρούμε το Notepad++ το βασιλιά των text editors και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Στα θετικά της εφαρμογής είναι πως είναι πολύ “ελαφριά” για τα Windows, αντίστοιχη με το notepad που έρχεται ενσωματωμένο σε αυτά. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή η εφαρμογή είναι γραμμένη σε γλώσσα C++ και χρησιμοποιεί το Win32 API, κάτι που της εξασφαλίζει μεγαλύτερες ταχύτητες εκτέλεσης, αλλά και μικρότερο μέγεθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου