Βρείτε μας στο Google+ PC Lost: Firefox 15, χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης και 3D γραφικά!

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Firefox 15, χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης και 3D γραφικά!

Το μέλλον είναι εδώ και ακούει στο όνομα Firefox 15. Το μέλλον των browsers εννοούμε. Η νέα έκδοση του Firefox 15 έρχεται με δύο πολύ σημαντικές προσθήκες και αλλαγές: χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης RAM και υποστήριξη για 3D γραφικά που μέχρι σήμερα ήταν όνειρο. 



Για να περιορίσουν τα memory leaks και να βελτιώσουν την διαχείριση μνήμης στον νέο Firefox 15, οι hackers του Mozilla αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα add-on που κάνουν την ζημιά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ο Firefox 15 εντοπίσει add-on που συμπεριφέρεται περίεργα και καταναλώνει τρελά ποσά μνήμης αυτόματα αναλαμβάνει να απομονώσει και να ελευθερώσει την μνήμη στο σύστημα. Έτσι ο browser συνεχίζει να παραμένει λειτουργικός, δεν κολλάει και ο υπολογιστής συνεχίζει να έχει διαθέσιμη RAM για άλλα πράγματα.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό, ο Firefox 15 έρχεται με βελτιωμένη JavaScript και WebGL για τρελά 3D γραφικά σε games και όχι μόνο. Πρέπει να δείτε το βίντεο που ακολουθεί και να θυμάστε συνεχώς ότι αυτό που βλέπετε δεν είναι παρά HTML5 να κάνει render τα 3D γραφικά μέσα από τον browser, όχι κάποιο plugin.

Μερικές ακόμα βελτιώσεις και αλλαγές στον Firefox 15 περιλαμβάνουν: silent background updates, SPDY networking v3, WebGL compressed textures.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου